Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 A zenekar tagjai

 

 Ács Andrea

Kép

 Andrea a hangszeres szólistánk, a zenekar alapító tagja.

Nagyon tehetséges zenész. Gyermekkorában zongorázni tanult, sok év kihagyás után talált rá a xilofonra.
 Abszolút hallása van, a darabokat úgy tanulja meg, hogy nagyon gyorsan megjegyzi a dallamot, és addig játssza elejétől a végéig, amíg a játszott és a memorizált dal nem egyezik.

A zenekari darabokon kívül duókat is szoktunk játszani.

 

 

Erdélyi József

jocitera.jpgJoci zenekarunk első férfitagja, kedvenc hangszere a gitár, de szívesen kipróbál minden hangszert. A zenekar első közös fellépésén már kisegített minket, s az évek során többször részt vett a próbákon, hol ritmushangszerekkel kísérve a munkánkat, hol csillogó, kicsit szemmel  egyszerűen csak jelen volt a próbákon. Nagyon megtetszett neki a gitáron kívül a szájharmonika, jelenleg a kettő együttes megszólaltatásával kísérletezik, ezzel kedvet csinálva más zenekari tagoknak is, hogy egynél több hangszerrel zenéljenek, bár a többiek inkább felváltva teszik ezt.

Joci egyébiránt szereti a logikai, összerakós játékokat, de azt is ha mozgalmas körülötte az élet, szeret másokkal kommunikálni, minden újra nyitott, szívesen mozdul ki, legyen szó bármilyen programról, leginkább mégis a koncerteket kedveli.
 

Horváth Renáta

Kép Renáta citerán játszik, a zenekar alapító tagja.

Édesapja zenész volt, ő is nagyon szereti a zenét, szeret táncolni, zenét hallgatni, vagy mások énekét ritmushangszerekkel, csörgőkkel kísérni. Néha éneklésre is rá lehet venni.

Kezdetben az én citerámon játszott, de néhány perc múlva megunta, és eldobta a pengetőt. Ha erre nem reagáltam, eldobta a citerámat is. Később Gáts Tibor citerakészítő jóvoltából kapott egy személyesen számára készített citerát. Mondtam neki, hogy ez csak az övé, senki más nem használhatja, de ha eldobja nem kapom el. Soha többé nem dobta el, pedig van, hogy 60 percnél is tovább játszunk.

 

 Horváth Zsuzsi

Kép

 Csucsu jelenleg kókuszdióból készült kalimbán játszik, amit egy nagyon könnyű faütővel szólaltat meg.

Több hangszerrel megpróbálkoztunk, hogy vajon melyik illik az ő finom, gyengéd mozdulataihoz, amelyiknek a hangját is kedveli. Játszott metalofonon, dobon, cintányéron, míg végül a kalimba tetszett meg neki. Néha ütővel, néha kézzel szólaltatja meg, így váltogatva a hangzást.

Kedvence a kóla és a csoki, ezekkel lehet őt lekenyerezni.

  

 

Juhász Csilla

csilla.jpg

Csilla személyében a zenekarunknak 2013 óta újra van énekese.

Nagyon sok dalt ismer, szeret énekelni, sőt olyan örömmel énekel, hogy szinte a zenekar hangulatfelelőse lett.  Az éneklésen kívül ez az asztali hárfa tetszett meg neki. (A készítője szerint ez is citera, de különbözik a magyar népi citerától.)

Még énekhangjánál is jobb a humora, amivel gyakran megörvendeztet minket. A konyhaművészet és a szép ruhák nagy kedvelője.

 

 

Leidenfrost Éva

Kép

 Évi a gitár, minigitár után jelenleg citerán játszik.

Nagyon szereti a zenét, bármilyen zenére ritmikusan mozogni-táncolni kezd. A pengetősök között válogattunk, gitárral kezdtünk, aztán a mozgásához jobban illő egészen kicsi gitárnál kötöttünk ki.

A zenekarban is gyakran önzetlenül gyönyörködik a többiek játékában. Nagy feladat volt számára megtanulni, hogy itt neki is dolgoznia kell, kezdetben sírni kezdett, ha erre figyelmeztettem. Most is gyakran bele-belehallgat az összhatásba, de ha ránézek, általában bekapcsolódik a játékba.

Hobbija az öltözködés, a szép ruhákon kívül a gyűrűket, órákat, nyakláncokat szereti.

Pazonyi Viktória

Kép

 Viki faxilofonon játszik.

Viki született ütős, mindennel dobol, legyen az ceruza, kenyérhéj vagy virsli. Amikor semmi nincs kéznél, a lábával dobol. A legjobban mégis azt kedveli, ha fésűvel vagy fogkefével ütögethet valami fémes tárgyat, annak van a legjobb hangja.

Az ütőt fordítva kezeli, a nyelével üti a hangszert, néha virtuóz sebességű szólóval gazdagítva a hangzást. Máskor megfordítja, és az ütő fejével csal ki egészen újszerű hangzásokat a hangszeréből.

 A próba után az ütőt szinte mindig megpróbálja magával vinni, de ritkán jár szerencsével.

 

 Takács Orsolya

Kép

 Taki jelenleg fémhúros gitáron játszik, amit ütővel szólaltat meg. Ő is szeret a hangzásokkal kísérletezni, a minigitár után a rendes méretű gitárt választotta, majd a pengetésről ütőre váltott.

Mikor először meghallotta a zenekart, utat tört magának, és a régi tagok finom odébb tessékelése után helyet foglalt a zenekar közepén.
Azóta a zenekar tagja, bár ő is jobban szereti a zenét hallgatni, mint végigdolgozni egy próbát. Ha megszólaltatja a hangszerét, az nagy öröm számára, de ezzel be is éri. Amikor dolgozik, vagy csak kettesben zenélünk, akkor kiderül, hogy remek ritmusérzéke van, pontosan érzi, hogyan kell kíséretet játszani. 

Kedvenc szórakozása átölelni egy hangos hangfalat, újságot olvasni, vagy segíteni a  kerekes széket tolni.

 

 Tóth Ildikó

ildi2-.jpgIldi 2013 őszén egyszercsak megjelent a zenekari próbán, a maga csendes mosolyával maga elé vett egy hangszert, és elkezdett játszani, mintha mindig is ezt csinálta volna... Azóta is a zenekar lelkes tagja.

Kedves, mosolygós, és nagyon szorgalmas.

 

 

 

  

 

Kedves zenekaros társainkról megemlékezünk az In memoriam link alatt.

Régi zenekari tagjaink közül néhányan az Örömzenekar tagjaivá váltak, fényképük és bemutatkozásuk ott található.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.