Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Örömzene

 

ÖRÖMZENE A PRÓBÁK UTÁN


Az évek során több olyan zenekarosunk volt, akik szivesen, örömmel jöttek zenélni, de egy egész órán át nem sikerült koncentrálniuk, vagy a koncertekkel járó kimozdulás, hosszú utazás megterhelő számukra. Őket sem akartuk megfosztani a közös zenélés élményétől, így örömmel újságoljuk:


2013. szeptemberében néhány régi zenekari taggal megalakult az örömzenekar.

Ide bárki bejöhet énekelni, táncolni velünk, vagy csak hallgatni minket. Azok a zenekari tagok, akik még nem fáradtak el, ott maradnak a próba helyszínén (van aki rendszeresen másfél órát zenél velünk!), de bárki beállhat a zenekarba. Mivel ne készülünk fellépésekre, nem jelent gondot, ha valakinek épp nincs kedve velünk játszani. Itt csak a régi zenekarosok, mint alapító tagokat mutatkoznak be.


 Brenner Helga

KépHelga 2010 novemberében kezdett velünk próbálni. 2011 őszéig zenélt velünk. Számára egy fél óra közös zenélés bőven elég, így 2013. szeptembere óta az örömzenekar egyik alapító tagja.

Szeret zenét hallgatni, különösen a lendületesebb barokk tételek iránt lelkesedik.

Hamar megbarátkozott a gitárral, de még nem döntötte el, hogy a sok izgalmasabbnál izgalmasabb lehetőség közül hogyan szeretné megszólaltatni, pengetővel, ütűvel, vagy kézzel, netán váltogatja majd a technikákat.

Később további húros hangszerek ütövel való megszólaltatása vált a kedvencévé, de kedveli a modern zenei irányzatokat is: nagy örömét lelte a zongora tenyérrel való megszólaltatásában is. Két év után egyre gyakrabban eldobta a hangszerét, vagy felállt és kiment. Ezeket az ismétlődő jelzéseket úgy értettem, hogy nem szeretne részt venni a továbbiakban a zenekar munkájában. Más formában továbbra is találkozunk, de helyére új zenekari tag került.

Helga legszívesebben a konyhában segít, de általában nem talál más munkát, mint a maradékok eltakarítását. Szerény természetére vall, hogy ezt a munkát is teljes odadással végzi. 

Az egészséges életmód kedvelője, kedvence az alma, és nagyon szeret sétálni.

 Fekete Lilla

lili.jpg2011 őszétől játszik velünk. Mivel a hosszas autózást kevésbe kedveli, a hosszabb utazással járó koncertek nem tudták lelkesíteni. Folyamatos zenekari tagság után 2013. szeptemberétől az örömzenekar tagja, de lejár a zenekari próbákra és az utazással nem járó otthoni koncerteken fellép.

Nagyon szeret zenét hallgatni. Finom, apró mozdulatokkal követi a zene lüktetését. Szívesen játszik fém alkatrészekkel, zippzárakkal, ruháról lelógó zsinórokkal, így a fém csörgőket választottam számára, amit nagyon kedvel. A csörgők mérete, rögzítése még kérdéses, egyelőre többféle megoldást is kipróbálunk.

Lilla szeret hintázni, sétálni, s ha biztonságban érzi magát egy általa szeretett elfogadott személy mellett, minden új kalandra nyitott.

 

Szarka Margit

Kép

 Margit dobon játszik. A zenekar egyik alapító tagja, 2013. szeptembere óta az örömzenekar zenésze.

Nagyon szeret énekelni, és régen szeretett táncolni is. (Ma már egy combnyaktörés miatt kerekesszékben ül.) Kedvencei a Már minálunk babám, az Egy boszorka van, a Hej Vargáné és az Erdő erdő erdő c. dal. Nappal. Mert éjjel ennél sokkal több dalt énekel, de csak akkor, mikor a többiek aludni szeretnének.

Szeret dobolni, vagy gitárt pengetni, már többféle hangszerrel próbálkoztunk. Az volt a baj, hogy hamar megunta, és ilyenkor akár a koncert kellős közepén felállt és elment. Egyesek szerint szökik, pedig csak nem ott van, ahol szerintünk lennie kéne.

Később rátalált a metalofonra, csak nagyon ritkán ment el mellőle. Valószínűleg jobban hallott ezt a hangszert, mint az előzőeket. 

2011-ben majd egy éves betegszabadság után megint dobosként tért vissza. Mivel az egész órás próbákat már nem kedveli, 2013. szeptemberétől az örömzenekarban találta meg a helyét.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.